foto © ZO-NWS
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 14/03/2021 om 13:58
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

De Limburgse derby tussen noord, VVV uit Venlo, en zuid, Fortuna uit Sittard, werd zondagmiddag een prooi voor laatstgenoemde ploeg: 1-3. En dat was meer dan terecht.

De thuisploeg kon weer beschikken over topscorer van de Eredivisie Giakoumakis. De Griek is met zijn vele doelpunten ontzettend belangrijk voor de Venlose ploeg die zeker nog niet uit de degradatiezorgen is.

De goalgetter moest echter met lede ogen toezien op het feit dat Fortuna als eerste mocht juichen in stadion De Koel. Mats Seuntjens stuurde na nauwelijks tien minuten spelen Lisandro Semedo de diepte in en de Kaapverdiaan aarzelde geen moment toen hij oog in oog stond met thuisclub-keeper Kirschbaum: 0-1.

Het eerste bedrijf was verder saai om te zien. VVV probeerde enigszins wat druk naar voren zetten en zo Giakoumakis te bereiken, maar dit lukte niet echt en grote kansen werden er door de gastheren al helemaal niet gecreëerd.

Het sober spelende Fortuna van trainer Sjors Ultee vond het, zeker omdat het al vroeg op voorsprong was gekomen, prima zo. De Sittardenaren bleven verdedigend gezien makkelijk op de been en hoopten aanvallend gezien op een foutje van de VVV-achterhoede onder leiding van de zwak acterende oud-Roda JC’er Arjan Swinkels.

Zes minuten na rust kreeg Torino Hunte het eerste echte kansje voor VVV. De invaller mikte een lage voorzet van Giakoumakis echter langs de verkeerde kant van paal. Werkelijk uit het niets was het de Griek goaltjesdief die vlak daarna toch de gelijkmaker, in twee instanties, achter Fortuna-doelman Yanick van Osch schoot.

Zijn 24e doelpunt alweer dit seizoen. Fortuna-aanvaller Seuntjens had dit goaltje ongetwijfeld gezien, maar liet even later zien er ook wat van te kunnen. De Brabander haalde vanaf de rand van het strafschopgebied onberispelijk hard uit: 1-2.

Zian Flemming liet de Sittardse gasten nog meer op rozen zitten door goed door te lopen op een doorkopbal van Semedo. De Amsterdammer in Fortuna-dienst controleerde de bal behendig en tikte de 1-3 tegen het net.

Diezelfde Flemming had vlak daarna het duel helemaal op slot kunnen gooien, maar zijn schot zeilde hoog over het Venlose doel. Zoals de hele wedstrijd oogde VVV vrijwel machteloos, waardoor de overwinning voor de Ultee-formatie nooit meer in gevaar kwam.