Fortuna verliest in Groningen bij ongelukkige rentree Velthuizen

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 28/02/2021 om 14:33
Laatst bewerkt op 4/03/2021 om 09:59

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag in en tegen Groningen met 0-1 verloren. Invaller Paulos Abraham maakte het enige doelpunt.

De ploeg van Sjors Ultee begon goed en was gevaarlijk in de openingsfase van de wedstrijd. Lisandro Semedo was het eindstation van een uitgespeelde aanval. Desalniettemin hielp de buitenspeler deze grote kans om zeep.

Bij de Sittardenaren maakte enkelvoudig international Piet Velthuizen een uiterst ongelukkige rentree in de Eredivisie. Na 22 minuten werd Velthuizen gewisseld vanwege een bovenbeenblessure. Alexei Koselev stond de rest van de wedstrijd onder de lat.

Vlak na rust was de Fortuna-keeper kansloos bij de eerste echte kans van de Groningers. De Zweed Abraham liet Koselev kansloos en zette de thuisclub op voorsprong.

De Fortunezen kregen na het tegendoelpunt geen grip meer op de wedstrijd. Abraham leek de wedstrijd in de 81ste minuut volledig in het slot te gooien, maar na een check van de VAR werd het doelpunt alsnog afgekeurd, omdat een Groningse collega hinderlijk buitenspel stond.

Mede door de ingreep van de VAR bedroeg de blessuretijd vijf minuten, maar de Sittardse formatie kwam niet meer tot scoren en bleef de eindstand 1-0. Fortuna blijft minimaal nog een week op de negende plek staan in de Eredivisie. Volgende week krijgen de Sittardenaren bezoek van PSV.