Fortuna verliest in eigen huis van Sparta: 0-2

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 13/01/2024 om 18:24
Laatst bewerkt op 13/01/2024 om 18:33

Fortuna Sittard hervatte zaterdagavond de competitie in de Eredivisie in eigen huis tegen Sparta. Het werd een grote teleurstelling voor de thuisclub: 0-2. 

In het eerste bedrijf speelden de mannen van trainer Danny Buijs niet eens slecht en kregen ook aardig wat kansen, maar het vizier stond zeker niet op scherp. De gasten uit Rotterdam scoorden echter wel via Mito: 0-1. 

Fortuna, waar de waarschijnlijk naar Engeland vertrokken Ivor Pandur onder de lat werd vervangen door Luuk Koopmans, ging na de thee op zoek naar de gelijkmaker. Maar invaller Metinho vergrootte prompt aan de andere kant de voorsprong voor de Spartanen: 0-2. 

De Sittardenaren probeerden nog wel iets te forceren, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Belkheir miste in de slotfase zelfs nog een penalty voor de Fortunezen, waardoor de drie punten definitief mee naar Rotterdam konden. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties