Fortuna tegen RKC eindigt zonder doelpunten

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 16/10/2022 om 08:13
Laatst bewerkt op 16/10/2022 om 08:45

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond in eigen stadion gelijk gespeeld tegen RKC Waalwijk. Het duel eindigde zonder doelpunten.

RKC Waalwijk was vooral in de beginfase enkele keren gevaarlijk voor het doel van Fortuna. Doelman Ivo Pandur moest enkele malen in actie komen. Daarna kreeg Fortuna meer grip op de wedstrijd en kwam RKC steeds meer onder druk te staan. Toch bleef de ploeg uit Waalwijk een geduchte tegenstander. Burak Yilmaz kreeg een goede kans maar de bal eindigde in de handen van de RKC-doelman.

Na rust leek RKC op voorsprong te komen maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna waren Mats Seuntjes en Burak Yilmaz dichtbij een doelpunt. Ook in de tweede helft voorkwam doelman Ivor Pandur enkele keren dat Fortuna op achterstand kwam. RKC voerde de druk op.

In de laatste minuut leek het erop dat Fortuna een penalty kreeg maar de scheidsrechter zag dat  anders.