Fortuna te zwak tegen oppermachtig Feyenoord

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 26/02/2023 om 15:29
Laatst bewerkt op 26/02/2023 om 15:46

Fortuna Sittard was zondagmiddag in eigen huis duidelijk een maatje te klein voor koploper Feyenoord: 2-4.

De thuisploeg had nog wel goede bedoelingen, maar die konden na nauwelijks tien minuten al de prullenbak in. Ximo Navarro kopte een voorzet in eigen doel: 0-1.  De Rotterdammers vergrootten even later zelfs de score door een wereldgoal van Mats Wieffer,

Vlak voor de thee ging de verdediging van de gastheren dom in de fout, waarna spits Santiago Giménez met een intikkertje makkelijk kon profiteren: 0-3. Daarmee zat de sterkere ploeg van trainer Arne Slot op rozen.

Vlak na rust kregen de Fortuna-fans in het volgepakte stadion weer een beetje hoop, toen Deroy Duarte de 1-3 met een afstandsschot wist aan te tekenen. Lang was van die vreugde echter geen sprake, want invaller Igor Paixao liet Fortuna-doelman Ivor Pandur kansloos: 1-4.

Verdediger Dimitrios Siovas bepaalde uiteindelijk aan de andere kant de eindstand op 2-4. Hij kopte een hoekschop hard achter Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther.