Fortuna sterkste in derby, Giakoumakis scoort weer

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 30/01/2021 om 23:01
Laatst bewerkt op 31/01/2021 om 09:52

Fortuna Sittard is zaterdagavond in de derby met VVV-Venlo de sterkste gebleken. De Sittardse formatie won met 3-2.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, kwam de wedstrijd  moeizaam op gang. Het meest spectaculaire van de avond leek van de fans buiten het stadion te komen. Na het eerste fluitsignaal staken fans vuurwerk af. De resten daarvan kwamen echter op het veld terecht. Scheidsrechter Gözübüyük besloot daarom de wedstrijd stil te leggen. Dat duurde zo'n vijf minuten. Nadat de arbitrage groen licht gaf om de wedstrijd te hervatten leek VVV op voorsprong te komen. In de derde minuut kregen de Venlonaren een dot van een kans, maar Roy Gelmi schoot de bal hoog over het doel.

Het eerste wapenfeit van Fortuna kwam van Zian Flemming. Mats Seuntjens ontdeed zich van zijn tegenstander met een sierlijke voetbeweging. Hij verlegde het spel naar linkerzijde, waar Emil Hansson de bal gevaarlijk voor kon geven. Uiteindelijk kon Thorsten Kirschbaum de intikker van Flemming onschadelijk maken.

Kort daarna kwamen de Venlonaren weer gevaarlijk uit de hoek. Opnieuw was het de centrale verdediger Gelmi die bijna scoorde. Hij kopte een voorzet, buiten het bereik van Yanick van Osch, op de lat.

Na een half uur speeltijd brak Zian Flemming de wedstrijd open. De aanvallende middenvelder kopte een hoekschop hard binnen, nadat Kristopher da Graca de bal al eens van de doellijn moest koppen.

Met vier doelpunten had de tweede helft beduidend meer amusementswaarde. Tien minuten na rust werd Flemming in de zestien ondersteboven gelopen. Scheidsrechter Gözübüyük kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Mats Seuntjens ging achter de bal staan en stuurde Kirschbaum de verkeerde hoek in: 2-0.

Na ruim een uur spelen kwam de ploeg van Hans de Koning weer terug in de wedstrijd. Topscorer Georgios Giakoumakis verschalkte Van Osch met een intikker. Hij maakte zijn 21ste doelpunt van dit seizoen. Vlak voor tijd besliste Ben Rienstra het duel door een gekeerd schot van Lisandro Semedo tegen de touwen te schieten. De marge was weer twee, maar niet voor lang. In de blessuretijd maakte VVV via Torino Hunte nog de 3-2. Maar dat doelpunt kwam te laat.

De ploeg van Sjors Ultee is na zaterdag terug te vinden op een gedeelde negende plek in de Eredivisie. Vrijdag krijgen de Sittardenaren bezoek van Heracles Almelo.