Fortuna speelt verrassend gelijk tegen PSV

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 16/01/2023 om 08:33
Laatst bewerkt op 16/01/2023 om 08:45

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag verrassend gelijk gespeeld tegen PSV. In eigen stadion werd het in blessuretijd en met 10 man 2-2.

PSV had kansen genoeg om de wedstrijd op slot te gooien, maar verzuimde te scoren. Fortuna had daarentegen veel te danken aan keeper Ivor Pandur die zijn ploeg in de wedstrijd hield. Ook de verdediging van Fortuna was beter.

De elf van trainer Julio Velázquez kwamen in de extra tijd van de eerste helft wonderbaarlijk op voorsprong door Iñigo Córdoba. Daarvoor had Fortuna nog geen enkele keer geschoten op het PSV-doel.

Vanaf de 56e minuut moest Fortuna met 10 man verder. Dogan Erdogan kreeg een rode kaart vanwege een overtreding op Luuk de Jong. Al snel daarna kwam PSV op voorsprong. Ver in de blessuretijd kreeg Yilmaz een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de bal raakte de onderkant van de lat. In de rebound volgde een overtreding en dat leverde Fortuna een penalty op. Yilmaz bepaalde daarmee de eindstand op 2-2 gelijkspel.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties