Fortuna Sittard vindt aansluiting bij linkerrijtje

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 30/01/2023 om 09:27
Laatst bewerkt op 30/01/2023 om 09:46

Fortuna Sittard heeft zondagavond een belangrijke overwinning geboekt in de uitwedstrijd met Cambuur Leeuwarden. De ploeg van Julio Velazquez wist een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 overwinning.

Ondanks dat de Sittardse ploeg het betere van het spel had, wisten de Friezen toch met een voorsprong de rust in te gaan. Mees Hoedemakers was het eindstation van een uitgespeelde aanval en tikte van dichtbij de bal achter Fortuna-goalie Ivor Pandur.

Net als in de eerste helft kwamen de Sittardenaren niet tot concrete kansen. Bovendien mocht Fortuna niet klagen over het optreden van de VAR, die tot twee keer toe scheidsrechter Jeroen Manschot naar de kant moest halen om twee gegeven strafschoppen voor Cambuur en een rode kaart voor Rodrigo Guth te corrigeren. Daarnaast zag hij een strafschop voor Fortuna over het hoofd, die ook door de VAR alsnog werd toegekend.

Zoals al vaker dit seizoen was de Turkse spits Burak Yilmaz feilloos van elf meter. Hij bracht Fortuna terug in de wedstrijd en Iñigo Córdoba maakte voor Fortuna uiteindelijk van dichtbij het winnende doelpunt. 

Met deze overwinning is Fortuna op de ranglijst geklommen naar de elfde positie en is het nog één puntje verwijderd van het linkerrijtje van de stand (plek 1 tot en met 9). Vrijdag zal Fortuna daartoe een poging gaan doen. Dan komt Sparta Rotterdam op bezoek in het Fortuna Sittard stadion, dat op een verrassende zesde plek bivakkeert in de Eredivisie.

 

 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties