Sam Verbeek
Gepubliceerd op 14/08/2021 om 21:04
Laatst bewerkt op 15/08/2021 om 09:27

Fortuna Sittard is zaterdagavond het nieuwe Eredivisieseizoen gestart met een overwinning. In Sittard werd FC Twente met 2-1 verslagen.

Doelpunten werden gescoord door aanvoerder Mats Seuntjens en invaller Toshio Lake.

Het leeuwendeel van de vaste krachten van vorig jaar deed tegen FC Twente niet mee. Zo kon Ultee niet beschikken over Zian Flemming (schorsing), Sebastian Polter (vertrokken naar VFL Bochum) Ben Rienstra (hartproblemen) en Lisandro Semedo (geblesseerd). Echter leek Fortuna de aderlatingen goed te kunnen opvangen. De Fortunezen begonnen fel aan het duel en dat resulteerde in de ene hoekschop na de andere. Desalniettemin was de grootste kans in de openingsfase voor FC Twente. Ricky van Wolfswinkel kwam een teenlengte te kort bij een hoekschop die gevaarlijk werd verlengd.

Na ruim een half uur spelen sloeg de vlam in de pan. Een opstootje dat veroorzaakt werd door een slaande beweging van diezelfde Van Wolfswinkel richting een Fortuna-speler. Door het akkefietje dat daarop volgde werden beide trainers: Ultee en Jans op de bon geslingerd. Bovendien kregen ook Mats Seuntjens en Van Wolfswinkel de gele prent van scheidsrechter Kamphuis.

Daarna verloor Fortuna de grip op de wedstrijd en dat resulteerde in de 0-1. Uitgerekend Van Wolfswinkel was het eindstation van een lange aanval. De spits tikte de bal eenvoudig achter Fortuna-goalie Yanick van Osch.

Nadat in de rust afscheid werd genomen van voormalig aanvoerder Jorrit Smeets, moest Fortuna aan de bak. Fortuna probeerde in het tweede bedrijf regelmatig het Twente-doel te vinden. Na ruim een uur spelen lukte dat fortuinlijk. In de omschakeling werd Mats Seuntjens alleen op doelman Lars Unnerstall afgestuurd. De nummer tien van de Sittardse formatie bleef ijskoud en wipte de bal over de doelman heen: 1-1.

Nadat Seuntjens de stand gelijk trok, gingen de Sittardenaren op zoek naar meer. De ploeg van Ultee kreeg in de 81ste minuut loon naar werken toen de Twente-defensie niet stond op te laten. Invaller Lake stond helemaal vrij in het strafschopsgebied. Hij schoot de bal diagonaal laag over de grond in de touwen: 2-1.

De arbitrage besloot nog om negen minuten blessuretijd toe te voegen, maar een laatste wapenfeit bleef uit.