Fortuna Sittard sluit jaar af met winst in ijzersterke decembermaand

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 22/12/2020 om 18:33
Laatst bewerkt op 22/12/2020 om 19:09

Fortuna Sittard heeft dinsdagavond het jaar afgesloten met een overwinning op RKC Waalwijk. De Sittardenaren wonnen met 2-1. Daarmee bleef de ploeg van Sjors Ultee met drie overwinningen en één gelijkspel ongeslagen in december.

Uitgerekend Finn Stokkers, die Fortuna in 2018 terug naar de Eredivisie kopte, opende de score voor RKC. Mats Seuntjens, die een ongelukkige wedstrijd speelde, pakte in de openingsfase al een domme gele kaart wegens opzettelijk hands. Niet veel later verloor de nummer tien van Fortuna tijdens een dribbel op eigen helft de bal. Hierdoor kon Cyril Ngonge zijn voorhoede-collega Stokkers in stelling brengen. De spits gleed naar de bal toe en schoot het leer diagonaal tegen de touwen.

Daarna werd het een loodzware wedstrijd met veel duels. Fortuna dat lange tijd de Waalwijkse verdediging probeerde te kraken met lange ballen, werd pas gevaarlijk toen het de flanken ging bestrijken. Een voorzet van Seuntjens werd door Zian Flemming naast geschoten en een schot van Semedo werd door Kostas Lamprou tot hoekschop verwerkt.

Op slag van rust kwam Fortuna op gelijke hoogte via een diepe bal op Lazaros Rota op rechts. De Griekse vleugelverdediger naderde het strafschopgebied en probeerde Flemming te bedienen. Via het bovenbeen van Flemming kwam de bal bij Sebastian Polter terecht, die scoorde. Omdat de Duitser randje buitenspel stond, moest het moment worden gecheckt door de VAR. Daaruit bleek dat de Duitser net geen buitenspel stond en de 1-1 werd goedgekeurd.

Fortuna had het eerste half uur veel moeite met RKC, maar daarna was Fortuna de bovenliggende partij. De ploeg van Sjors Ultee werd meteen na rust gevaarlijk via Polter, maar de Duitser verzuimde te scoren. Datzelfde gebeurde hem ook in de 70ste minuut toen hij een panklare voorzet van Zian Flemming naast kopte.

In de acht minuten blessuretijd kwam alsnog de verlossende treffer. Linksback George Cox stuurde Semedo met veel ruimte richting de RKC-goal. De buitenspeler scoorde de 2-1 en bezorgde Fortuna de overwinning.

Fortuna is door de ongeslagen reeks in december op dit moment terug te vinden op de twaalfde plek in de Eredivisie. Achtereenvolgens werd er van Willem II en Heracles Almelo gewonnen en tegen FC Utrecht gelijkgespeeld.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.