Fortuna Sittard laat winst liggen in eerste oefenduel

Gepubliceerd op 17/07/2021 om 17:31
Laatst bewerkt op 17/07/2021 om 18:02

Fortuna Sittard heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 1-1 gelijk gespeeld tegen het Belgische Beerschot VA. Die club komt uit op het hoogste niveau van België.

Fortuna had op zonnige grasmat veertien minuten nodig om op voorsprong te komen. Een afgeslagen voorzet kwam voor de voeten van proefspeler Samy Baghdadi. De Fransman nam de bal op zijn pantoffel, waarna zijn schot met een stuit in de linkerhoek belandde: 0-1.

Arian Kastrati kreeg in de eerste helft nog een gele kaart.

In het tweede bedrijf creëerde Mats Seuntjens met een paar sluwe kapbewegingen een mooie kans om de score te verdubbelen, maar zijn schot ging hard langs de linkerpaal. Niet veel later kreeg ook Zian Flemming een mooie kans. De aanvallende middenvelder draaide zich met een knappe schijnbeweging weg van zijn tegenstander, maar zijn schot ging over het Belgische doel.

Fortuna kende weinig problemen met de Belgen. Tot de laatste minuten. Beerschot drong aan om de gelijkmaker te forceren. En met succes. In de blessuretijd maakte Joren Dom met een mooi schot, dat eindigde in de rechterkruising, gelijk.

Elftal eerste helft: Van Osch, Angha, Janssen, Polter, Tekie, Verlinden, Van Beijnen, Pluijmen, Musaba, Baghdadi, Kastrati.

Elftal tweede helft: Dornebusch, Flemming, Seuntjens, Hansson, Ugur, Cox, Ferati, Janssen (63’Cakir), Hogervorst (74’Musaba), Rota, Sambou.
 

Reclame

Advertenties