Fortuna Sittard geeft zege uit handen op bezoek bij Go Ahead Eagles

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 31/10/2021 om 20:51
Laatst bewerkt op 31/10/2021 om 21:54

Fortuna Sittard heeft zondagavond een pijnlijke nederlaag geleden in Deventer. Tegen Go Ahead Eagles werd een 1-3 voorsprong uit handen gegeven. In de slotminuten scoorden de Deventenaren het winnende doelpunt.

Ondanks een rommelige beginfase leek de ploeg van Sjors Ultee na achttien minuten voetballen al op rozen te zitten. Een uiterst effectief Fortuna sloeg in dat tijdsbestek twee keer toe. Zian Flemming wist met een afgemeten steekpass Mats Seuntjens te bereiken. De topscorer van de Fortunezen bleef koel en opende de score.

In de achttiende minuut van de wedstrijd was het opnieuw Flemming die aan de basis stond van een aanval. Aanvoerder Ben Rienstra was het eindstation. Hij schoof de bal in de linkerhoek: 0-2.

De Deventenaren probeerden iets terug te doen en dat leverde ook gevaar op. Giannis-Fivos Botos raakte de lat, maar de aansluitingstreffer bleef uit in de eerste drie kwartier.

In het tweede bedrijf wist Go Ahead Eagles pas het eerste doelpunt te maken. Luuk Brouwers tekende voor de aansluitingstreffer. Lang genieten konden de mannen van Kees van Wonderen niet. Twee minuten had Tesfaldet Tekie met een hard schot een antwoord klaar. Hij verdubbelde de marge opnieuw.

Daarna kwam Fortuna er niet meer aan te pas. Marc Cardona maakte de aansluitingstreffer en Inigo Cordoba schoot Go Ahead langszij. In de 89ste minuut maakte Joris Kramer het winnende doelpunt.