Fortuna Sittard boekt wederom uitoverwinning

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 13/02/2021 om 15:09
Laatst bewerkt op 13/02/2021 om 16:11

Fortuna Sittard heeft zaterdagmiddag opnieuw een uitoverwinning geboekt. De Sittardenaren wonnen met 1-2 in Rotterdam van Sparta.

Een matige eerste helft werd gedomineerd door onnauwkeurige passes. Beide clubs hadden veel moeite om de bal in de ploeg te houden. Hoewel Yanick van Osch een goede eerste helft keepte en Sparta weerhield van de voorsprong, was het Fortuna dat de eerste grote kans kreeg. Aanvoerder Ben Rienstra stuurde Lisandro Semedo op het Sparta-doel af, maar doelman Maduka Okoye kwam op tijd uit de goal om de inzet van de Fortunees onschadelijk te maken.

Van Osch werd na een kwartier voor het eerst echt getest. De Fortuna-goalie tikte een vrije trap van Deroy Duarte over de lat.

In de 23ste minuut kwam Fortuna op voorsprong. Een geniale ingeving van Mats Seuntjens zorgde ervoor dat Zian Flemming collega Semedo op zijn wenken kon bedienen. De Kaapverdiaan liet doelman Okoye kansloos en noteerde zijn vijfde treffer van dit seizoen.

Een kwartier later kwam Sparta weer op gelijke hoogte door een treffer van Danzell Gravenberch. Na, in eerste instantie, een goede ingreep van Van Osch kon hij bij de tweede Spartaanse inzet niet meer pareren. Van dichtbij tikte Gravenberch de bal binnen: 1-1.

Vijf minuten na rust kwam Fortuna wederom op voorsprong. Opnieuw stond Seuntjens, ditmaal met een assist, aan de basis van het doelpunt. Hij legde de bal panklaar op het hoofd van Sebastian Polter. De Duitser maakte zijn zevende doelpunt in de Eredivisie.

Drie minuten later kreeg de ploeg van Sjors Ultee een grote mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Semedo kwam voor de derde keer oog-in-oog met Okoye, maar verzuimde om er 1-3 van te maken.

In een rommelige slotfase konden de Rotterdammers geen doelpunt meer forceren. De Sittardenaren kwamen eveneens niet meer tot scoren.