Fortuna Sittard behoudt ongeslagen status tegen RKC

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 27/08/2021 om 20:27
Laatst bewerkt op 27/08/2021 om 21:53

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond de ongeslagen status in de Eredivisie behouden. Tegen RKC Waalwijk werd met 2-2 gelijk gespeeld.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd verdediger Mickaël Tirpan gepresenteerd door de Sittardse club. Hij werd door fans verwelkomd met een groot spandoek: 'Welkom thuis, Tirpan'. De rechtsback speelde vorig seizoen nog op huurbasis voor Fortuna.

In de openingsfase had de ploeg van Sjors Ultee veel moeite om RKC Waalwijk aan banden te leggen. De Brabanders stelde de Fortuna-defensie daarin meerdere malen op de proef, maar moesten toch de openingstreffer incasseren.

De openingsgoal kwam van Samy Baghdadi. Hij wist in de voorbereiding al diverse keren het net te vinden, maar maakte vrijdagavond zijn eerste officiële goal voor de Sittardenaren. Na een afgemeten voorzet van Mats Seuntjens liet de Fransman de RKC-doelman kansloos.

Desalniettemin bleven de gasten initiatief tonen. Na ruim 37 minuten voetballen kwam loon naar werken. Via Waalwijk-aanvaller Michiel Kramer werd de stand gelijk getrokken.

Fortuna-doelman Yanick van Osch bleef het ook in de tweede helft druk hebben. Vlak na rust was het opnieuw Kramer die scoorde namens RKC: 1-2.

Bij de Sittardenaren was het voornamelijk Seuntjens die kansen probeerde te forceren. Dat lukte pas echt in de 68ste minuut. De aanvallende middenvelder, die dit seizoen noodgedwongen als spits uit de voeten komt, zette de eindstand op het bord: 2-2.