Fortuna scoort een keer meer in doelpuntenregen

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 30/07/2021 om 15:40
Laatst bewerkt op 30/07/2021 om 16:28

Fortuna Sittard heeft vrijdagmiddag het oefenduel met het Duitse SV Straelen met 3-4 gewonnen.

In Dordrecht zorgden Zian Flemming (twee keer), Sebastian Polter en Mats Seuntjens voor de doelpunten aan Sittardse zijde.

Regionalliga West
De Sittardenaren gingen niet bepaald voortvarend van start. Na drie minuten keek de ploeg van Sjors Ultee al tegen een achterstand aan. Via een snelle uitbraak kwam de club die uitkomt in de Regionalliga West op voorsprong. Fortuna rechtte de rug en kwam kort daarna al op gelijke hoogte. Samy Baghdadi wist met een voorzet richting de tweede paal ploegmaat Zian Flemming te bereiken. De aanvallende middenvelder drukte de bal tegen de touwen en trok de stand weer met 1-1 gelijk.

Cadeautje
Halverwege de eerste helft kwam de Sittardse formatie voor het eerst op voorsprong. Een cadeautje van de Duitsers dat door Sebastian Polter werd uitgepakt. De Straelen-doelman schoot de bal tegen de Fortuna-spits aan, waarna hij kon scoren. Desalniettemin bleven de Duitsers weerstand bieden.

Ruststand
SV Straelen kwam drie minuten later weer op gelijke hoogte. Een vrije trap op een kansrijke positie belandde eerst nog in de muur, maar werd vervolgens binnen gewerkt: 2-2. Het werd tevens de ruststand.

Opnieuw assist Baghdadi
In het tweede bedrijf kwam Fortuna als een speer uit startblokken. Vlak na de hervatting van de wedstrijd wist Baghdadi opnieuw een assist af te leveren. Ditmaal bediende hij Seuntjens die tekende voor een nieuwe voorsprong. De marge werd kort daarop verdubbeld door Flemming. Hij maakte zijn tweede van de middag. Maar de Duitsers bleven hun huid duur verkopen. Binnen een minuut had SV Straelen de aansluitingstreffer al weer te pakken: 3-4. Hoewel er nog enkele mogelijkheden zich voordeden viel er in het laatste half uur geen doelpunten.

De wedstrijd werd afgewerkt in het stadion van FC Dordrecht. Later vrijdagmiddag speelt een andere helft van de selectie tegen FC Dordrecht.