Fortuna pakt punt dankzij wereldgoal Seuntjens

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 25/09/2021 om 19:18
Laatst bewerkt op 25/09/2021 om 22:07

Fortuna heeft na drie nederlagen op rij zaterdagavond in Arnhem een punt weten af te snoepen van het hoger geklasseerde Vitesse: 1-1. 

Sjors Ultee had bij de Sittardse formatie wat omzettingen gedaan en de trainer zag vanaf de bank in de Gelredome Mats Seuntjens, iedere week wél een zekerheid in de basisopstelling, al na nauwelijks twee minuten op wonderbaarlijke wijze scoren door een corner ineens binnen te schieten..

Voldoende reden voor een ontploft uitvak dat bomvol zat met uitzinnige Fortuna-supporters. De groengele sjaals gingen van vreugde de lucht in, de luidkeelse zangkoren waren tot in elke hoek van het Arnhemse voetbalstadion te horen. 

Fortuna had in het eerste bedrijf niet echt veel te vrezen van opponent Vitesse. De Gelderlanders probeerden het wel, maar de Sittardse formatie gaf weinig tot geen krimp. In de rust bracht Vitesse-trainer Thomas Letsch met Darfalou en Openda twee verse krachten. 

Het was echter Frederiksen die een voorzet met zijn hoofd verlengde, waardoor de bal in de lange hoek onbereikbaar voor Fortuna-doelman Van Osch terechtkwam. Hiermee was de gelijkmaker, tamelijk onverwacht, een feit: 1-1. 

De thuisclub ging hierna met man en macht op zoek naar een tweede treffer, maar stuitte daarbij op de zich kranig werende Fortunezen óf had zelf het vizier niet op scherp staan. Zo gebeurde het dat Fortuna bij Vitesse, door welgeteld één keer op doel te hebben geschoten, toch met een punt huiswaarts kon keren. 

En daar was alles en iedereen die de Sittardse club een warm hart toedraagt, heel blij mee. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties