Fortuna pakt overwinning op Almere City

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 20/08/2023 om 10:32
Laatst bewerkt op 20/08/2023 om 20:34

Fortuna Sittard heeft een verdiende overwinning geboekt op Almere City. In eigen stadion werd de tegenstander zaterdagavond met 2-1 verslagen.

In de eerste helft had Fortuna duidelijk overmacht, maar na rust moest de ploeg van trainer Dany Buijs flink aan de bak om te voorkomen dat er punten bleven liggen.

Fortuna kwam al na acht minuten op voorsprong toen Almere-speler Hamdi Akujobi de bal in eigen doel trapte. Loreintz Rosier maakte de 2-0 na een hoekschop. Nog vóór rust zette Almere City uit het niets de 2-1 op het scorebord.

De tweede helft verliep beduidend langzamer en moeilijker voor Fortuna. Almere was meer aan de bal en voerde de druk op. De nieuwkomers in de Eredivisie waren dicht bij scoren, maar het lukte niet de bal in het doel van Fortuna te werken. Het was spannend tot de laatste minuut.