Fortuna pakt heel knap punt bij regerend landskampioen Feyenoord

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 13/08/2023 om 14:59
Laatst bewerkt op 13/08/2023 om 16:30

Fortuna Sittard is de competitie goed gestart. In de Kuip speelden de Sittardenaren zondagmiddag met 0-0 gelijk tegen regerend landskampioen Feyenoord. 

De thuisclub zette de Limburgse gasten meteen vanaf minuut één onder druk. De mannen van trainer Arne Slot kregen hierdoor kansen, maar doelpunten leverden dit op dat moment niet op. Feyenoord moest na nauwelijks een half uur spelen al met tien man verder, nadat nieuwste aanwinst Bart Nieuwkoop een rode kaart had gekregen voor een te harde en wilde overtreding. 

Door deze numerieke meerderheid kreeg het team van trainer Danny Buijs, overigens oud-speler van de Rotterdamse club in het verleden, iets meer ruimte. Fortuna-spits Paul Gladon had na een uitbraak prompt de openingstreffer op zijn schoen, maar hij stuitte op de goed uitgekomen doelman Justin Bijlow. De ruststand was hierdoor dubbelblank: 0-0. 

Dé grootste kans kregen de Sittardenaren dik tien minuten voor tijd via Córdoba. Feyenoord-goalie Bijlow kreeg een bal teruggespeeld, gleed zelf uit, waardoor de Spaanse Fortunees de bal vanaf een afstand in een leeg doel kon schieten. Het leer werd echter ternauwernood gered door een verdediger van de gastheren. 

Feyenoord ging in de slotfase op zoek naar de openingstreffer door - nog meer - op de aanval te gaan spelen. Het bleef spannend tot de allerlaatste seconde, maar ondanks grote kansen voor de Rotterdammers werd er niet meer gescoord. Waardoor Fortuna met één punt op zak tevreden mocht terugkeren naar Sittard. 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties