Fortuna pakt belangrijke punten in strijd tegen degradatie

Gepubliceerd op 13/03/2022 om 14:10
Laatst bewerkt op 13/03/2022 om 14:12

Fortuna Sittard heeft met 1-0 gewonnen van Willem II. Voor Fortuna stond zondagmiddag veel op het spel. De hekkensluiter van de Eredivisie heeft meer dan ooit behoefte aan punten om degradatie te voorkomen.

Fortuna, met Lisandro Semedo terug in de basis, had in de eerste helft een aantal fraaie kansen op doelpunten, maar zover kwam het nèt niet. Al in de 4e minuut kreeg Zian Flemming een mooie voorzet van Seuntjens, maar de kopbal ging rakelings langs de rechterpaal. De mooiste kans op de openingstreffer voor Fortuna was in de 15e minuut. Flemming kreeg de bal binnen de zestien meter en stond alleen voor de keeper van Willem II, maar de bal ging naast.

Ook Willem II was een aantal keren dicht bij een goal, maar Van Osch stond zijn mannetje en hield de ruststand op 0-0.

Fortuna Sittard kwam in de 53e minuut op voorsprong. Zian Flemming kopte de bal netjes in de netten bij Willem II-doelman Wellenreuther. Hij maakte zijn zesde doelpunt dit seizoen bij Fortuna Sittard. Trainer Sjors Ultee bracht drie wissels in het spel: Rienstra, Semedo en Benshop werden vervangen door Samaris, Botaka en Tekie. Seuntjes was in de 80e minuut dichtbij een treffer, maar de bal eindigde tegen de paal.

In de laatste minuten van de wedstrijd was het nog even billenknijpen voor de supporters van Fortuna maar de drie belangrijke punten bleven uiteindelijk in Sittard.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.