Fortuna onderuit bij AZ in Alkmaar

Gepubliceerd op 23/01/2023 om 07:10
Laatst bewerkt op 23/01/2023 om 07:21

Fortuna Sittard was zondag niet opgewassen tegen AZ. In Alkmaar werd met 3-1 verloren van de nummer drie op de ranglijst.

Fortuna kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand toen Dani de Wit de Alkmaarders met een kopbal op voorsprong zette. Na tien minuten kwam Fortuna op gelijke hoogte via een penalty. Burak Yilmaz schoot die feilloos binnen. Nog voor rust wist AZ op voorsprong te komen toen de bal via Ximo Navarro in de netten bij doelman Ivor Pandur verdween.

Ook na rust bleven beide ploegen druk zetten, maar die van AZ bleek toch net iets groter te zijn. Vangelis Pavlidis tikte na tien minuten de bal in het doel van Fortuna. De wissels van trainer Julio Velázquez brachten weinig verandering. AZ bleef druk zetten en zorgde herhaaldelijk voor gevaar.