VIDEO: Fortuna na verlenging uit bekertoernooi gekegeld

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 21/01/2021 om 17:48
Laatst bewerkt op 22/01/2021 om 11:09

Fortuna heeft zich donderdagavond tegen NEC niet gekwalificeerd voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. In Nijmegen verloren de Sittardenaren na verlenging met 3-2. 

In het eerste bedrijf was de ploeg van trainer Sjors Ultee, die onder andere Jorrit Smeets, Aleksei Kosolev en Samuel Moutoussamy een kans in de basis had gegeven, wel de bovenliggende partij maar tot veel grote kansen leidde die dadendrang tegen het een klasse lager acterende NEC niet. 

Al had Moutoussamy vlak voor het rustsignaal wel moeten scoren, maar hij faalde. Dik een kwartier na de thee was het wél raak. Invaller Zian Flemming, normaliter basisklant bij de Sittardse club, zette de openingstreffer op zijn naam: 0-1. Lang kon Fortuna niet van die voorsprong genieten, want nauwelijks vier minuten later trok Rangelo Janga de stand weer gelijk: 1-1.

Omdat er hierna niet meer gescoord werd, gingen beide ploegen een half uur extra verlengen. In het eerste deel liepen de gastheren in no-time via Beekman en Bruijn uit naar een 3-1 voorsprong. Maar opnieuw Flemming bracht aan de andere al snel weer de spanning terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. 

Wat de Sittardse club daarna ook nog probeerde, het bekeravontuur voor Fortuna zit er dit seizoen definitief op voor de Ultee-brigade. 

Advertenties