foto © ZO-NWS | Fortuna Sittard
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 25/04/2021 om 16:21
Laatst bewerkt op 25/04/2021 om 16:24

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag na drie nederlagen weer eens een duel gewonnen in de Eredivisie. De ploeg van Sjors Ultee was met 0-3 te sterk voor ADO Den Haag.

Hoewel het spel niet sprankelend genoemd kon worden, gingen de Fortunezen in het eerste uur van de wedstrijd effectief om met de kansen. De doelpunten werden gescoord door Zian Flemming, Sebastian Polter en Tesfaldet Tekie.

In de 39ste minuut werd door de Sittardenaren de ban gebroken. Fortuna dat al een tijdje niet meer in het strafschopsgebied van de residentieclub was geweest startte een aanval vanaf rechts. Vleugelverdediger Lazaros Rota tikte de bal naar Emil Hansson, die het leer op zijn beurt teruglegde op Flemming. Hij schoof de bal rechtsonder in de hoek binnen: 0-1.

Vlak voor rust verdubbelde Flemming bijna de score, maar zijn kopbal belandde via de vingertoppen van ADO-doelman Martin Fraisl op de paal.

In een vliegensvlugge uitbraak wist de ploeg van Ultee na rust de marge te vergroten. Polter kaatste de bal op eigen helft terug naar Mats Seuntjens. De buitenspeler, die zondag als middenvelder functioneerde, lanceerde Flemming richting de goal van ADO. Flemming was niet zelfzuchtig een bediende Polter om de 0-2 binnen te tikken.

Invaller Tesfaldet Tekie nam kort na het ingaan van het ‘Haags kwartiertje’ alle hoop op een goede afloop weg bij ADO. De middenvelder kon ongestoord de hele helft van de ploeg van Ruud Brood oversteken en schoof de bal van zo’n zestien meter achter keeper Fraisl.

De Sittardse formatie mag door de zege op ADO stil aan weer hopen op een ticket voor play-offs om Europees voetbal. Hoewel de geelgroenen bivakkeren op de twaalfde stek, is het verschil met de achtste plaats op de ranglijst, die garant staat voor een play-off ticket, nog maar twee punten.

Fortuna krijgt volgende week visite van FC Twente. De laatste drie hordes die daarop volgen zijn achtereenvolgens AZ, Vitesse en Willem II.