Fortuna kan niet winnen bij Sparta

Gepubliceerd op 12/09/2021 om 16:09
Laatst bewerkt op 12/09/2021 om 16:41

Fortuna Sittard is er zondag niet in geslaagd punten te pakken bij Sparta. Op het Kasteel in Rotterdam werd het 3-1.

Het was Sparta dat op voorsprong kwam na 20 minuten spelen, dankzij het slechte spel van de ploeg van trainer Sjors Ultee. Bryan Smeets werkte de bal netjes in de linker bovenhoek, net buiten bereik van Fortuna-keeper Yannick van Osch. Het druk zettend Sparta vergrootte nog geen 10 minuten later de voorsprong naar 2-0.

Na rust werd Pinto, Lake en Sambou in het veld gebracht. De tweede helft was amper 4 minuten oud toen Mats Seuntjes vanaf 20 meter de bal in de touwen werkte bij Sparta-keeper Okoye. Fortuna bleef op zoek naar de gelijkmaker maar Sparta wist verder uit te lopen: 3-1.

Voor Fortuna was het de eerste nederlaag sinds de start van het seizoen.