foto © ZO-NWS | Fortuna Sittard
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 8/05/2021 om 20:28
Laatst bewerkt op 8/05/2021 om 22:02

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond niet kunnen stunten tegen AZ. In Alkmaar verloor de ploeg van Sjors Ultee met 1-0.

In een tamme wedstrijd wisten de Sittardenaren, die bijna de hele tweede helft met een man meer speelden, niet te verrassen in het AFAS Stadion. In de 29ste minuut werd de ban gebroken door AZ-aanvaller Albert Gudmundsson. De Ijslander opende de score vanaf de penaltystip.

In het tweede bedrijf werden de Fortunezen gevaarlijker. Vooral nadat AZ-verdediger Ramon Leeuwin in de 49ste minuut de doorgebroken Sebastian Polter neerhaalde. Leeuwin werd door scheidsrechter Edwin van de Graaf van het veld gestuurd met een rode kaart.

Fortuna dat ruim veertig minuten met een man meer speelde kon de Alkmaarders niet aan het wankelen brengen. Hoewel de Sittardse druk op de AZ-defensie toenam kwam Fortuna niet verder dan wat speldenprikjes.

Door de nederlaag is echter de hoop op Europees voetbal nog niet helemaal van de baan in Sittard. Het verschil met concurrent Sparta Rotterdam bedraagt drie punten met nog twee wedstrijden op de planning. Donderdag treden Sjors Ultee en de zijnen aan tegen Vitesse en zondag sluit Fortuna het seizoen af tegen Willem II.