Fortuna incasseert gelijkmaker Vitesse in slotseconden

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 13/05/2021 om 16:29
Laatst bewerkt op 14/05/2021 om 09:16

Fortuna Sittard heeft donderdagmiddag in een doelpuntrijk duel gelijkgespeeld tegen Vitesse. De hoop op tickets voor de play-offs om Europees voetbal werd in de slotseconden ongedaan gemaakt. Vitesse-aanvaller Loïs Openda maakte diep in de blessuretijd 3-3.

De doelpunten van Fortuna werden gescoord door Ben Rienstra en Zian Flemming (twee keer.)
De Sittardenaren kwamen met een vliegensvlugge openingstreffer uitstekend uit de startblokken 58 seconden had de ploeg van Sjors Ultee nodig om op voorsprong te komen. Aanvoerder Ben Rienstra werd met een boogballetje over de verdediging op de Vitesse-goal afgestuurd en maakte er 1-0 van.

Na de goal van Rienstra oefende de club uit Arnhem meer druk uit op de Sittardse defensie. Het resulteerde in een aantal kansen. Vitesse werd vooral gevaarlijk via hoekschoppen en voorzetten. Fortuna-doelman Yanick van Osch wist al een paar keer knap te redden, maar moest in 24ste minuut toch zijn meerdere erkennen in Sondre Tronstad. De Noor kopte een voorzet van Oussama Tannane binnen en trok daarmee de stand weer gelijk.

Fortuna liet zich niet afschrikken en probeerde weer op zoek te gaan naar een treffer. Al had dat niet het gewenste effect. Met de aanval die de geelgroenen opzetten, luidde de club door balverlies een tegenaanval van Vitesse in. Riechedly Bazoer, die als centrale verdediger speelt, kon met een simpele één-twee het hele veld oversteken. Op twintig meter van de Fortuna-goal kreeg hij de bal retour en kon ongehinderd de bal achter Van Osch schieten: 1-2.

Ondanks de achterstand bleef Fortuna initiatief tonen. Een bevlieging van Zian Flemming zorgde ervoor dat de Sittardse formatie weer op gelijke hoogte kwam. Flemming wist een hoge bal knap te controleren en vervolgde het technische hoogstandje met een rush, passeerde Bazoer en schoot de bal diagonaal achter Vitesse-goalie Remko Pasveer.

De wedstrijd leek het amusementsgehalte van de eerste helft door te trekken in het tweede bedrijf. In de 53ste minuut kwam Fortuna voor de tweede keer op voorsprong.  Flemming noteerde zijn tweede treffer van de middag. Evenals bij het eerste Sittardse doelpunt was Mats Seuntjens de aangever.

Door de voorsprong van Fortuna probeerde Vitesse een doelpunt te forceren. Dat resulteerde in kansen over en weer. Echter bleef het grote gevaar uit tot de slotseconden van de wedstrijd. Van Osch pareerde knap een schot, maar was in de rebound kansloos op de kopbal van Openda: 3-3.