Fortuna heeft plekken voor Europees voetbal steeds meer in zicht

Gepubliceerd op 20/02/2021 om 22:08
Laatst bewerkt op 21/02/2021 om 08:31

Fortuna klom op uit de krochten van de Eredivisie, maar mag zich door de 2-0 thuiszege van zaterdagavond tegen ADO Den Haag inmiddels meten met de kanshebbers voor Europees voetbal. 

"We doen het goed en daar ben ik trots op." Tien duidelijke woorden waarmee hoofdtrainer van Fortuna Sjors Ultee voorafgaand aan de wedstrijd met de Hagenezen zijn gevoel over de geleverde prestaties van zijn team tot nu toe weergaf. 

Trots zal Ultee stiekem misschien ook zijn op Lisandro Semedo. De aanvaller was zeer belangrijk in de periode dat de Sittardenaren promoveerden naar de Eredivisie. De vleugelspeler zat onder toenmalig hoofdtrainer Kevin Hofland daarna meer op de bank, maar is inmiddels opgeleefd. 

Tijdens de confrontatie met ADO Den Haag scoorde hij, niet voor het eerst in de afgelopen weken. De Kaapverdiaan tekende na een klein half uur spelen voor de openingstreffer: 1-0. De thuisploeg kreeg wel met wat tegenstootjes te maken, maar kwam eigenlijk niet echt in de problemen.

In het tweede bedrijf van hetzelfde laken een pak. Negen minuten voor tijd scoorde de Sittardse club uiteindelijk via Sebastian Polter de bevrijdende tweede treffer: 2-0. En dat was ook de eindstand. 

 

Advertenties