Fortuna en Roda uitgeschakeld in KNVB-beker

foto © ZO-NWS | Henk Korzelius
Gepubliceerd op 16/12/2021 om 08:12
Laatst bewerkt op 17/12/2021 om 14:10

Roda JC en Fortuna Sittard zijn uitgeschakeld in de KNVB-beker. Roda moest woensdagavond in Deventer aantreden tegen Go Ahead Eagles. Fortuna Sittard speelde in Eindhoven tegen PSV. Beiden verloren met 2-0.

Roda JC had niets in te brengen tegen Go Ahead Eagles, ondanks wijzigingen in de basis. De ploeg uit Deventer kwam al na vijf minuten op voorspong. Nog voor rust viel het tweede doelpunt als gevolg van een zwakke verdediging aan de zijde van Roda JC. Go Ahead Eagles had 90 minuten lang niets te vrezen van Roda JC, met slechts twee echte kansen op het doel van de thuisploeg.

Ook Fortuna kon niet stunten. PSV had een duidelijk overwicht op de Fortunezen. In de 28e minuut maakte Tirsu Doan de openingstreffer voor PSV. Fortuna had een paar fraaie kansen om te scoren, maar zover kwam het niet.

Fortuna-trainer Sjors Ultee hoopte dat invallers Lonwijk en Tirpan na rust voor een ommekeer konden zorgen, maar dat bleek niet het geval. Doan besliste in de 62e minuut de wedstrijd met een fraai afstandsshot: 2-0.

Reclame

Advertenties