Fortuna dicht bij handhaving na overwinning op FC Groningen

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 2/04/2023 om 19:05
Laatst bewerkt op 2/04/2023 om 19:24

Met een 3-1 overwinning op FC Groningen is Fortuna Sittard dicht bij handhaving in de Eredivisie. Doelpunten werden gemaakt door Inigo Córdoba en Paul Gladon.

Hoewel Fortuna een matige wedstrijd speelde kwam de ploeg al na twee minuten op voorsprong. FC Groningen dreigde de stand gelijk te zetten, maar dat lukte niet. Wel was FC Groningen meer aan de bal en zette Fortuna meer en meer onder druk. Vlak voor rust Inigo Córdoba zijn tweede doelpunt. 

Na de thee zat Fortuna beter in het spel. Doelman Ivor Pandur voorkwam enkele malen dat FC Groningen de bal in de netten kreeg. Dat lukte een kwartier voor tijd toen Ricardo Pepi zijn team terug in de wedstrijd bracht. Fortuna zette alles op alles op een gelijkspel te voorkomen. Invaller Paul Gladon bepaalde in de laatste minuut van de extra tijd de eindstand op 3-1.

Fortuna staat nu 11e op de ranglijst.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties