Fortuna boekt vijfde overwinning in Zwolle

Gepubliceerd op 16/01/2021 om 21:52
Laatst bewerkt op 16/01/2021 om 21:54

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond de vijfde overwinning van het seizoen geboekt. In Zwolle werd PEC met 0-2 aan de zegekar gebonden.

De eerste wedstrijd zonder tegendoelpunt voor de Sittardenaren in dit seizoen.

PEC Zwolle ging de eerste helft slordig om met het balbezit. Dat bood Fortuna mogelijkheden, maar de ploeg van Sjors Ultee vergat zichzelf te belonen. De Sittardenaren kregen maar liefst zes kansen in de eerste helft. Emil Hansson was het dichtstbij de 0-1, maar zijn schot raakte de lat.

Tien minuten na rust kreeg Fortuna loon naar werken. Zian Flemming wist de score te openen. Met zijn linkerbeen knalde de aanvallende middenvelder, op aangeven van Sebastian Polter, de bal achter PEC-goalie Michael Zetterer.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg PEC enkel schotkansjes, maar doelman Yanick van Osch kon de inzetten, zonder al te veel moeite, keren. Uiteindelijk was er in de slotfase een hoofdrol voor invaller Mats Seuntjens. Een lichtpunt voor de uit vorm verkerende nummer tien, want hij besliste de wedstrijd met een doelpunt in de 89ste minuut. Na deze 0-2 overwinning is Fortuna terug te vinden op de elfde plek in de Eredivisie.

Volgende week komen de Sittardenaren wederom twee keer in actie. Donderdag spelen de mannen van Ultee en co tegen NEC voor de KNVB-beker en zondagmiddag komt Ajax op bezoek in Sittard.

Advertenties