VIDEO: Dode bij woningbrand in Landgraaf

foto © ZO-NWS | Track 88
Gepubliceerd op 2/03/2024 om 10:41
Laatst bewerkt op 2/03/2024 om 13:15

In Landgraaf heeft een flinke brand gewoed in een woning aan de Groenstraat. Daarbij is één persoon om het leven gekomen.

De woning is grotendeels uitgebrand.

De brand ontstond zaterdag even na 10.00 uur en ging gepaard met uitslaande vlammen en een forse rookontwikkeling. De brandweer schaalde op naar 'grote brand' en stuurde meer blusvoertuigen en een hoogwerker naar het adres. De zolder en bovenverdieping zijn uitgebrand.

Volgens de politie was het pand recent verkocht en stond er nog niemand op ingeschreven. Omstanders zagen tijdens de brand korte tijd een man uit een zolderraam hangen. Tijdens het blussen werd de overleden persoon aangetroffen. Het bergen van het slachtoffer wordt bemoeilijkt omdat er instortingsgevaar bestaat.

Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties