Forse investeringen in POMS-site Eygelshoven

Gepubliceerd op 24/03/2021 om 16:43
Laatst bewerkt op 24/03/2021 om 17:10

Het Amerikaanse militair depot in Eygelshoven wordt fors uitgebreid en vernieuwd. Dat heeft demissionair minister van Defensie Ank Bijleveld woensdag bekend gemaakt tijdens haar bezoek aan de zogenaamde POMS-site. 

Defensie investeert 38 miljoen euro en het Amerikaanse leger 15 miljoen dollar in het depot. De investeringen zijn nodig omdat de Amerikanen meer materieel ter plekke willen hebben voor NAVO-oefeningen en om eventueel sneller in te kunnen grijpen als er brandhaarden ontstaan aan bijvoorbeeld de zuidgrens van Europa.

Er werken op dit moment 134 Nederlandse burgerwerknemers en dat aantal wordt uitgebreid naar 160.

Het depot kwam na 2006 slecht in het nieuws toen bleek dat een aantal medewerkers jarenlang onbeschermd met  het kankerverwekkende chroom6, een bestanddeel van verf, moesten werken. Diverse medewerkers, die daar ziek van zijn geworden, hebben daarvoor schadeclaims ingediend.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties