Fonds voor de Podiumkunsten in Brunssum

Foto © ZO-NWS | Marjan den Boer
Gepubliceerd op 3/04/2023 om 15:20
Laatst bewerkt op 3/04/2023 om 15:24

De gemeente Brunssum heeft een speciaal fonds in het leven geroepen voor podiumkunsten.

Het Fonds voor de Podiumkunsten Brunssum stelt voorschotten beschikbaar waarmee voorstellingen kunnen plaatsvinden op de podia van Brunssum. Dat zijn er vier: de Brikke Oave, het Openluchttheater, de Muziekschool en het Clemensdomein. Door het beschikbaar stellen van financiële ondersteuning wil de gemeente deze podia ontwikkelen tot plekken waar inwoners laagdrempelig in aanraking komen met cultuur. Dat kan muziek zijn, theater, poëzie of dans.

Iedere beoefenaar van podiumkunsten kan een beroep doen op het fonds, amateur zowel als (semi-)professionele kunstenaar. Voor een bijdrage komen initiatieven in aanmerking die bijdragen aan het culturele klimaat en een impuls geven aan podiumkunsten in Brunssum. De eerste aanvragen voor deze voorschotten kunnen nu worden ingediend.

Tags

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties