Flink pak slaag voor Roda JC in wanvertoning bij Den Bosch: 7-0

Gepubliceerd op 23/04/2021 om 22:18
Laatst bewerkt op 24/04/2021 om 09:55

Roda JC heeft vrijdagavond in stadion De Vliert een onverwacht forse nederlaag geleden tegen hekkensluiter FC Den Bosch: 7-0.

Spelen bij de rode lantaarndrager levert voorafgaand altijd de bekende uitspraak op “dat er geen sprake moet zijn van onderschatting”. Dus was voorafgaand dus ook in het Roda-kamp te horen. Er moest en zou hard gewerkt worden om de zo graag gewilde plek in de play-offs steeds meer veilig te kunnen stellen. 

Trainer Jurgen Streppel toog met zijn manschappen richting Brabant zonder de geschorste Danny Bakker in de gelederen. Daardoor keerde aanvoerder Kees Luijckx weer terug in de basis als centrale verdediger.

In de voorhoede stonden Erik Valkenburg en Dylan Vente geposteerd en topscorer Patrick Pflücke stond zoals altijd weer als (aanvallende) middenvelder in de basisstelling van de Kerkraadse club.

De gasten begonnen nog met een kopbal voorlangs van Luijckx voorlangs na een voorzet van Thijmen Goppel, maar daarna keek Roda binnen no-time tegen een ruime achterstand aan. In een tijdspanne van zeven minuten stond er via Hornkamp, Postema en Van der Heijden 3-0 op het Bossche scorebord.

Hornkamp kreeg hierna nog twee mogelijkheden om de voorsprong nog verder uit te bouwen, maar gelukkig voor de Streppel-brigade misten zijn inzetten precisie. Vlak voor rust was het Ahannach die de Brabantse thuisclub wél weer kon laten juichen waardoor er na 45 minuten een 4-0 tussenstand kon worden genoteerd door het aanwezige journaille.

De Bosschenaren gingen meteen na de thee verder met doeltreffend zijn. Weer was het de van FC Groningen gehuurde Postema die op de juiste plek stond: 5-0. De kleine spits stak tien minuten later weer zijn handen juichend in de lucht met het zesde doelpunt van de ontluisterende avond voor Roda JC.

Hornkamp strooide zelfs een kleine tien minuten voor tijd nóg meer zout in de wonden bij de gasten: 7-0.

De Kerkraadse club viel de laatste tijd op door steeds beter wordend (aanval)spel, maar zal nu eerst even de scherven bij elkaar moeten vegen na het Bossche debacle en daarna weer snel het vizier op 'vooruit' moeten zetten. De play-offs zijn immers nog altijd binnen handbereik. 

Advertenties