Finse vlag wappert in Brunssum en Geilenkirchen

foto © NAEW-component
Gepubliceerd op 5/04/2023 om 09:46
Laatst bewerkt op 5/04/2023 om 10:12

Sinds dinsdag wappert ook de Finse vlag op de Awacs-basis in Geilenkirchen en het Navo hoofdkwartier JFC in Brunssum.

Finland is het 31e land dat lid wordt van de Navo. De officiële vlaggenceremonies vonden gelijktijdig plaats binnen de gehele Noord-Atlantische Verdragsorganisatie, onder aanvoering van de Secretaris-generaal.

Finland en Zweden verzochten ruim een jaar geleden om het lidmaatschap van de Navo. Dit was hun reactie op de inval van de Russische strijdkrachten in Oekraïne op 24 februari 2022. Het proces voor de Zweedse toetreding tot de NAVO loopt nog.

De Finse NAVO-toetreding is zeer opmerkelijk en zelfs historisch te noemen. Finland verlaat na bijna 90 jaar haar neutraliteitspolitiek. De Finse bevolking staat massaal achter deze politieke beslissing. Ze wantrouwen hun grote oosterbuur.

Met de toetreding van Finland groeit de grens tussen de NAVO en Rusland met 1300 km. De Finse strijdkrachten zijn zeer modern, goed getraind, goed uitgerust en zeer capabel volgens de leiding van JFC.

Midden: de Poolse luitenant-generaal Chef-staf Krzysztof Król. Links de Finse kolonel Torsti Arsten, de Finse nationale militaire representant van HQ JFCBS. foto: JFC

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties