FC Utrecht laat Fortuna in tumultueus duel zonder punten achter

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 2/09/2022 om 20:59
Laatst bewerkt op 2/09/2022 om 22:15

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond een tumultueus verlopen thuisduel tegen FC Utrecht verloren. Het werd 3-4.

Beide clubs, die dit seizoen nog geen wedstrijd hadden gewonnen, creëerden in de eerste helft slechts enkele echte kansen. In de 35e minuut wist George Cox een tegengoal te voorkomen door de bal op het laatste moment van de lijn te halen. De actie was voor de VAR aanleiding de beelden nog eens goed te bekijken, maar hij was niet over de lijn geweest. In de 41e minuut was Fortuna dicht bij de openingstreffer maar het schot van Seuntjens werd tijdig tegengehouden. 0-0 was de stand bij rust.

De tweede helft verliep tumultueus. Na enkele minuten werd het duel korte tijd stilgelegd omdat vanuit het uitvak van FC Utrecht vuurwerk werd afgestoken. Na hervatting kwam FC Utrecht op voorsprong via Bas Dost. Guth zette de stand al snel gelijk met een fraaie kopbal. FC Utrecht kwam andermaal op voorsprong via een strafschop.

Niet veel later werd de wedstrijd opnieuw tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Allard Linthout stuurde beide ploegen naar de kleedkamers omdat Fortuna-supporters plastic bierglazen op het veld gooiden. Na hervatting werkte Anastasios Douvikas in het doel bij Fortuna-doelman Pandoer: 1-3. Opnieuw ging de bal op de stip vanwege een overtreding, deze keer bij de goal van FC Utrecht. Burak Yilmaz nam de strafschop en schoot de bal hard achter Barkas in de netten: 2-3. Inmiddels zitten we in de 85e minuut en zette Douvikas FC Utrecht verder op voorsprong en maakte zijn derde doelpunt en daarmee een hattrick.

In de extra tijd weet Fortuna de schade nog enigszins te beperken door een doelpunt van Noslin. Fortuna Sittard staat na 5 wedstrijden nog steeds met lege handen.