Familie in Voerendaal doodgereden Amber eist 87 mille schadevergoeding

Gepubliceerd op 3/05/2021 om 12:06
Laatst bewerkt op 3/05/2021 om 12:16

De familie van de zestienjarige Amber, die in september vorig jaar bij een fataal ongeluk in Voerendaal om het leven kwam, eist 87 duizend euro schadevergoeding van verdachte Ricardo V. Dat zegt Kasper Regter, advocaat van de nabestaanden, maandag tegen ZO-NWS. De rechtbank buigt zich dinsdag over deze zaak.

"Ik zal voor de moeder, vader en broer van het slachtoffer bedragen voor affectieschade, schokschade gaan vorderen. Voor de vader komt daar ook nog loonschade bij omdat hij toentertijd niet heet kunnen werken. In totaal gaat het hier om een bedrag van 87 mille", aldus Regter. 

Heerlenaar V. heeft tot op heden altijd ontkend te hard te hebben gereden. Het fatale ongeval vond plaats op 15 september, op de kruising Steinweg-Putterweg in Voerendaal. Hierbij kwam de zestienjarige Amber uit Hoensbroek op haar scooter om het leven en raakte een passagier zwaar gewond.

Ricardo V. wordt door justitie juridisch gezien onder andere verdacht van het veroorzaken van een dodelijke ongeval. Uit politieonderzoek is gebleken dat hij zeker 103 km/u reed ten tijde van het ongeval. 
 

Advertenties