Familie hoopt alsnog op tips over al 6 jaar vermiste Dorota

Foto: de vermiste Dorota
Gepubliceerd op 27/09/2022 om 10:22
Laatst bewerkt op 27/09/2022 om 10:43

Familie en vrienden hopen alsnog tips te krijgen over de zes jaar geleden vermiste Dorota Galuszka-Granieczy (29) uit Süsterseel, vlak over de grens bij Doenrade. De Duitse recherche beet zich enige tijd vast in deze zaak, maar tot een oplossing heeft dit nog niet geleid. 

Dorota, 'Doro' voor intimi, zou op 18 oktober 2016 na een verhoor van haar man bij de politie 's avonds om 23.00 uur de woning verlaten hebben. De uit Polen afkomstige vrouw droeg tijdens haar verdwijning een zwart jasje, spijkerbroek en pumps met hoge hakken. Haar sieraden, bril en telefoon lagen nog in de woning.

Er volgden meerdere zoekacties naar haar. Ook in Nederland werd gezocht. Onder meer in Schinveld kamden Duitse agenten de omgeving uit. De echtgenoot van Dorota zat een tijdje vast op verdenking dat hij iets met de vermissing te maken zou hebben. Het onderzoek van de Duitse politie stopte na enige tijd omdat de speurders al maanden geen nieuwe aanknopingspunten meer hadden kunnen vinden.
 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties