Eygelshovenaar tweede hoofdverdachte in zaak drugskelder

Foto: iStock
Gepubliceerd op 29/05/2024 om 08:21
Laatst bewerkt op 29/05/2024 om 08:49

Justitie ziet Gerard T. (60) uit Eygelshoven als tweede hoofdverdachte in de zaak van een ontdekte kelder vol met drugs in Heerlen. T. zit in voorarrest, bevestigt zijn advocaat Gino di Antonio desgevraagd tegen ZO-NWS. 

Tijdens een doorzoeking van een pand aan de Meezenbroekerweg werd op 28 september 2023 een grote partij verdovende middelen aangetroffen: acht kilo MDMA, 1,2 kilo ketamine, ruim 850 gram coke en een hoeveelheid amfetamine. Bewoner James H. (43) werd toen opgepakt.

Tijdens onderzoek op de plaats delict werd dna gevonden van meerdere personen. Hierdoor is Gerard T. tegen de lamp gelopen. "Mijn cliënt ontkent ten stelligste iets met de productie van harddrugs te maken te hebben gehad", zegt zijn raadsman.

"Hij kwam wel vaker in dat pand, waar een soort kringloopwinkel was gevestigd. Maar dat was dan voor de gezelligheid of om wat goederen, bijvoorbeeld rum, te kopen." Medeverdachte James H. werd verleden week tot vijf jaar cel veroordeeld door de rechtbank. Het is nog onduidelijk wanneer de rechter zich buigt over de zaak tegen Gerard T. uit Eygelshoven. 

In deze zaak gaat het in totaal om vijf verdachten. Drie van hen zitten niet in voorarrest. Het is nog niet bekend of zij al dan niet strafrechtelijk vervolgd zullen worden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties