Extra toezicht kermis Heerlen vanwege overlast jongeren

foto: iStock
Gepubliceerd op 8/10/2022 om 19:53
Laatst bewerkt op 8/10/2022 om 20:11

Op de kermis in Heerlen worden dit weekend extra maatregelen genomen vanwege overlastgevende jongeren. Dat heeft burgemeester Roel Wever besloten na opstootjes en een dreigende sfeer vrijdagavond op de kermis.

Groepen jongeren van omliggende dorpen worden aangewezen als veroorzakers van de onrust. De burgemeester heeft gevraagd om extra inzet van politie. Volgens hem gaat het zelfs om jongeren van 14 jaar oud, vaak dezelfde en bekenden. 

In een verklaring schrijft de burgervader: "De politie heeft flink moeten ingrijpen, simpelweg omdat een aantal (groepen) jongeren zich niet kan gedragen. De politie en de veiligheidspartners hebben vrijdag dan ook gedaan wat ze moesten doen." "Liever geef ik het gedrag van de jongeren helemaal geen aandacht. Tegelijkertijd vind ik dat een dergelijke groep het niet voor de andere Heerlenaren kan én mag verpesten", schrijft burgemeester Wever.

Volgens de burgemeester steunen de kermisexploitanten de maatregel en zouden ze zelfs hebben overwogen om de kermis eerder te sluiten om een signaal af te geven.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties