Extra raadsvergadering Simpelveld om onderzoek Berenschot

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 7/12/2022 om 08:17
Laatst bewerkt op 7/12/2022 om 09:09

Er komt een extra raadsvergadering in Simpelveld naar aanleiding van de resultaten van een onderzoek van Bureau Berenschot naar de situatie op de werkvloer in het stadhuis. Dat bevestigt Robert Honings, fractievoorzitter van grootste partij Samen 1, tegenover ZO-NWS.

Honings diende dit verzoek dinsdag in, waarna werd besloten dat de ingelaste raadsvergadering op maandagavond 19 december zal gaan plaatsvinden. Het onderzoek van Berenschot had uitgewezen dat er qua werkcultuur verandering nodig is in de organisatie van de gemeente Simpelveld. 

Berenschot concludeerde dat er geen directe aanwijzing was gevonden voor een angstcultuur tijdens gesprekken met betrokkenen. Wel is er volgens het bureau sprake van 'een steeds zakelijkere sfeer binnen de organisatie'. 'Medewerkers en leidinggevenden krijgen het steeds drukker vanwege de detaillistische werkwijze'. 

Het college besloot dat de betrokken gemeentesecretaris van Simpelveld, die gedurende het onderzoek thuiszat, definitief niet meer zal terugkeren op haar post. Samen 1-voorman Robert Honings eist nu met zijn partij meer uitleg van B & W. "Uit het onderzoek blijkt dat het probleem van de sociale veiligheid al jaren leeft, maar het college heeft dit gewoon genegeerd en in de wind geslagen", legt Honings tegenover deze omroep verder uit.

"Signalen waren er te over, maar nu blijkt het plots een 'blinde vlek' te zijn. Men was gewoon bang om te veranderen, alles wat nieuw kwam was een gevaar en werd geweerd. Iedereen die zich niet aan hun regels aanpaste werd weggepest. Zodoende is er sprake van zoveel open vacatures", aldus de Samen 1-fractievoorzitter. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties