Explosie Hoensbroek: bewoner zit vast

Foto: Still (c) ZO-NWS | Orange Media
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 5/02/2021 om 10:55
Laatst bewerkt op 5/02/2021 om 12:09

De bewoner van de woning in Hoensbroek waar donderdag een explosie plaatsvond, is donderdag aangehouden en zit nog steeds vast. Dat bevestigt de politie tegenover ZO-NWS.

"De verdachte wordt in de loop van de middag nog een keer gehoord", zegt een politiewoordvoerder. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de brand, die het gevolg was van de explosie.

De politie heeft donderdagavond gasflessen uit de woning gehaald.

Volgens omwonenden heeft de bewoner ongeveer een jaar geleden zijn woning laten afsluiten van het gas. Daarna zou hij zijn gaan experimenteren met gasflessen en -tanks, in de garage onder de woning.

De ontploffing aan de Harmoniestraat gebeurde even voor 13.30 uur. Op het moment van de explosie waren vier personen in het huis aanwezig. Onder wie twee kinderen. Zij zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, maar niet gewond geraakt. Ook de moeder bleef ongedeerd, laat de politie weten.

Het huis heeft behoorlijke schade opgelopen. De muren zijn ontzet, alle ramen aan de voorzijde van de woning zijn gesprongen en ook de voordeur moest het ontgelden. Een gevel aan de zijkant van het huis is, ter hoogte van het dak, over de hele breedte ingescheurd. De losse muurbrokken zijn inmiddels weggehaald.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties