Explosie: "Geen extra maatregelen want dachten dat men zich gedeisd hield"

Foto © ZO-NWS I Track'88
Gepubliceerd op 30/09/2021 om 09:18
Laatst bewerkt op 30/09/2021 om 10:19

De driehoek van politie, gemeente en openbaar ministerie besloot om, na de vondst van een explosief op de Hommerterweg in Hoensbroek op 5 september, geen extra veiligheidsmaatregelen te nemen op de plaats delict. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen tegenover ZO-NWS. Woensdagnacht ging het echter toch mis en volgde er een ontploffing van een explosief in diezelfde straat. 

"Na overleg tussen alle betrokken instanties, besloten we om geen extra veiligheidsmaatregelen te nemen zoals extra camera's. We dachten namelijk dat diegenen die verantwoordelijk zijn voor het neerleggen van dat explosief enkele weken geleden, zich na alle media-aandacht wel even gedeisd zouden houden", legt een welingelichte bron aan deze omroep uit. 

Woensdagnacht even na half twee ontplofte op de Hoensbroekse Hommerterweg toch een explosief. De politie deed uitgebreid (sporen)onderzoek.Bij het incident vielen geen gewonden. De straat werd tijdelijk afgezet voor politieonderzoek. Ook omwonenden moesten hun huis verlaten, maar konden na een paar uur weer terug.

Volgens de politie bestaat er vermoedelijk een link met geweldsincidenten in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht en de vergisontvoering in Cruquius. Een en ander heeft te maken met een mislukte cokedeal. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties