Ex-Roda-aandeelhouder Korotaev definitief vrijgesproken en vertrokken uit Dubai

Foto: Aleksei Korotaev (links op de foto)
Gepubliceerd op 25/05/2021 om 16:35
Laatst bewerkt op 25/05/2021 om 16:49

Voormalig Roda JC-aandeelhouder Aleksei Korotaev heeft een langslepend juridisch conflict in zijn woonplaats Dubai gewonnen. De zakenman is vrijgesproken door de rechter aldaar en heeft inmiddels de Verenigde Arabische Emiraten, na een jarenlang durend uitreisverbod, verlaten. Dat bevestigt zijn woordvoerder François Gonin dinsdag tegenover ZO-NWS. 

Korotaev was lange tijd verwikkeld in een juridische strijd met financieringsmaatschappij Helin. De Zwitsers-Russische zakenman werd onder andere verweten dat hij een ongedekte cheque van 17 miljoen euro zou hebben uitgeschreven aan Helin. De zaak tegen Helin hing weer samen met een civiele zaak. “Meneer Koroteav heeft beide zaken gewonnen”, legt zijn zegsman François Gonin desgevraagd verder tegenover deze omroep uit. 

“Hij is vrijgesproken en dus onschuldig. Wat wij altijd beweerd hebben, dus ook voor wat betreft die cheque, is nu definitief bekrachtigd door de rechter. Dat klopte gewoon. Zowel strafrechtelijk als ook civiel valt hem helemaal niks meer te verwijten.” Korotaev werd in 2017, vlak na zijn entree bij Roda JC, in Dubai gearresteerd en mocht de Verenigde Arabische Emiraten sindsdien vier jaar lang niet verlaten. 

“Dat uitreisverbod is nu ook ingetrokken voor meneer Korotaev”, vervolgt zijn woordvoerder Gonin. “Hij is nu niet meer in Dubai maar op bezoek bij zijn familie. Die leeft in Zwitserland en Rusland.” Een terugkeer van de zakenman in een of andere rol bij Roda JC zit er volgens Gonin - zeker voorlopig - niet in. “Hij draagt die club wel een warm hart toe, maar kiest er nu voor om uit de media te blijven en niks in het voetbal te gaan doen.” 

Aleksei Korotaev stapte begin 2017 binnen bij Roda JC als overnamekandidaat. In de zomer van 2018 nam hij officieel twintig procent van de aandelen over van eigenaar en tevens zakenman Frits Schrouff uit Landgraaf. De Zwitserse Rus investeerde bij zijn aantreden in het Parkstad Limburg Stadion zo’n twee miljoen euro en betaalde later nog een keer zo goed als hetzelfde bedrag voor zijn aandelen. 

In mei vorig jaar deed hij afstand van zijn aandelen in de Kerkraadse club. Dit was een voorwaarde voor de nieuwe funders van de zogeheten ondernemersgroep Phoenix Stijn Koster, Roger Hodenius, Bert Peels en Frans Herberighs van beleggingsmaatschappij Mercurius van wijlen vastgoedman Henk Stienstra om Roda JC op financieel gebied te gaan helpen. 
 

Advertenties