Ex-kopstukken Satudarah vrijgesproken van afpersing in clubhuis Hoensbroek

Gepubliceerd op 11/07/2024 om 09:15
Laatst bewerkt op 11/07/2024 om 09:57

Vier voormalige kopstukken van motorclub Satudarah zijn woensdag door de rechtbank vrijgesproken van het afpersen van een man in een clubhuis in Hoensbroek in 2016. Tegen hen was twee weken geleden 20 maanden cel geëist. 

Op 15 maart 2016 werd het slachtoffer naar het toenmalige clubhuis in Hoensbroek gelokt. Daar kreeg hij een 'boete' van 60.000 euro omdat hij kritiek zou hebben op de leiding van de club. De man weigerde te betalen en daarop werd hij gedwongen zijn auto af te staan. 

Volgens de rechtbank is niet duidelijk geworden wie nou precies het slachtoffer afgeperst zou hebben in de zogeheten memberroom van het toenmalige Hoensbroekse clubhuis. Hiervan bestaan namelijk geen camerabeelden en ook heeft het slachtoffer hierover verschillende verklaringen afgelegd. 

Eén van de vrijgesproken verdachten, een 53-jarige man uit Landgraaf, is blij met het vonnis van de rechtbank. "Justitie had geen bewijs, dit onderzoek heeft 8,5 jaar geduurd. De rechters hebben goed naar de feiten gekeken", zegt de Landgravenaar tegen ZO-NWS. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties