Ex-kopstukken Satudarah voor rechter om afpersing clubhuis Hoensbroek

Gepubliceerd op 17/06/2024 om 13:46
Laatst bewerkt op 17/06/2024 om 15:55

Drie voormalige kopstukken van motorclub Satudarah uit onder meer Landgraaf en Heerlen worden door justitie verdacht van afpersing in een clubhuis in Hoensbroek, in september 2016. Dat blijkt uit informatie van justitie en gesprekken die ZO-NWS heeft gehad met betrokkenen.

Deze zaak kwam bij het Landelijk Parket aan het rollen nadat het slachtoffer aangifte deed bij de politie. De zogeheten afpersing in vereniging zou hebben plaatsgevonden in verband met een conflict waarbij een paar duizend euro als ‘schadevergoeding’ moest worden betaald. 

Er zou ‘iets’ over een president van een ander chapter van motorclub Satudarah zijn gezegd, al heeft het slachtoffer hierover verschillende verklaringen tegenover de recherche afgelegd. Het slachtoffer moest volgens justitie op 15 maart 2016 naar een toenmalig clubhuis van Satudarah aan de Dennestraat in Hoensbroek komen.

In de zogeheten memberroom werd hem te verstaan gegeven dat zijn auto's hem werden afgenomen. Twee leden van Satudarah zouden dat ook daadwerkelijk hebben gedaan. In totaal zijn in deze zaak vier mannen als verdachten aangemerkt, onder wie de 54-jarige Paul 'Olla' M.

M. was jarenlang één van de kopstukken van het inmiddels in Nederland verboden Satudarah. Tweede verdachte is een 37-jarige man uit Heerlen. Eén van de andere twee verdachten is overigens nog spoorloos. De rechtbank buigt zich op 26 juni, ruim acht jaar na dato, inhoudelijk over deze zaak. Tussendoor werd verdere afhandeling vertraagd door juridische ontwikkelingen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties