VIDEO: Europese droom Fortuna blijft leven na ruime zege op Twente

Foto: (c) ZO-NWS I Twan Senden
Gepubliceerd op 1/05/2021 om 20:07
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

Voorafgaand aan het duel met FC Twente werd er bij Fortuna hier en daar al over Europees voetbal gesproken of in ieder geval gedroomd en na afloop was dit alles nóg meer aanwezig. FC Twente werd met 3-0 aan de zegekar gebonden. 

Hoe een seizoen kan lopen weten ze in Sittard maar al te goed. En hoe onvoorspelbaar het voetbal kan zijn evenzo. In de beginfase van de lopende competitie bungelde de groen-gelen immers mee onderaan en in de afgelopen lonken zelfs de play-offs voor Europees voetbal.

Zo snel kan het dus gaan. Daar leek zaterdagavond in Sittard ook sprake van te zijn, toen de ploeg van trainer Sjors Ultee binnen de eerste vijf minuten zomaar had kunnen scoren. Lisandor Semedo zag echter zijn inzet van de lijn gehaald worden en bij de daaropvolgende corner kopte Martin Angha in het zijnet. 

Rond de 25e minuut mochten de Fortunezen echter wél juichen. Wederom kwam Semedo in kansrijke positie en zette de 1-0 op het scorebord in het stadion waar nog steeds geen publiek aanwezig mocht zijn. Zian Flemming kreeg ook nog een levensgrote kans, maar hij stuitte op Twente-goeie Drommel. 

Vijf minuten voor de theepauze was er weinig reden om te lachen voor de thuisclub toen de gasten de gelijkmaker via Dumic aantekenden. Gelukkig voor de Ultee-brigade besloot het arbitraal trio samen met de VAR echter dat er sprake was geweest van buitenspel. 

Geen doelpunt dus voor het team van trainer Ron Jans dat eerder via Danilo ook al had moeten scoren. In het tweede bedrijf moesten de op de gelijkmaker hopende gasten wederom de bal uit het eigen doel halen. Mats Seuntjens was het die de trekker had overgehaald: 2-0. 

Wie anders dan man van de wedstrijd Semedo schoof een kwartiertje later zelfs nog de 3-0 tegen het net. Hierdoor mag Fortuna blijven dromen op een ticket waarmee Europees voetbal behaald kan gaan worden. Wie had dat gedacht pakweg een dik half jaar geleden. 

Reclame

Advertenties