Ervaren Duitse spits Pourié tekent bij Roda JC

Gepubliceerd op 12/08/2023 om 10:11
Laatst bewerkt op 12/08/2023 om 10:18

Roda JC heeft de Duitse spits Marvin Pourié vastgelegd. De 32-jarige aanvaller tekent een contract voor één seizoen in Kerkrade. 

Pourié speelde onder andere in Denemarken bij FC Kopenhagen en in Duitsland bij onder andere Schalke 04, Eintracht Braunschweig, 1. FC Kaiserslautern en Karlsruher SC.  De meeste wedstrijden speelde hij in de 3. Liga.

In 165 wedstrijden wist hij 58 keer te scoren en gaf hij 24 assists. Ook heeft de Duitser nog minuten gemaakt in de (kwalificatie van de) Champions- en Europa league. Afgelopen seizoen speelde de spits bij SV Meppen in de 3. Liga. Hier was hij goed voor 11 doelpunten en zes asissts.

Manager voetbalzaken van Roda Rob Servais: "Marvin voegt veel ervaring en scorend vermogen toe aan onze huidige groep. De laatste drie seizoenen speelde hij bijna alle wedstrijden in de 3. Liga, maar momenteel is hij herstellende van een lichte ingreep. Dat stelde ons in de gelegenheid een speler van dit kaliber vast te leggen. De komende weken gaan we hard aan de slag, zodat hij zo snel mogelijk wedstrijdfit is."
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties