Ernstige zorgen VVD Brunssum energiekosten sportverenigingen

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 9/09/2022 om 09:52
Laatst bewerkt op 9/09/2022 om 09:58

De VVD Brunssum maakt zich zorgen over de stijgende energiekosten voor sportverenigingen. De kosten leiden mogelijk tot hogere contributies waardoor de drempel om te sporten hoger wordt. 

Uit een onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat voor bijna 36% van de sportaanbieders de energielasten een groot punt van zorg zijn. Met name bij zwembaden, die veel energie nodig hebben, levert dit problemen op. 

De VVD wil weten of het college al bezig is met een analyse over de stand van zaken binnen Brunssumse sportverenigingen. Hoe staan ze er voor en welke consequenties hebben de hogere prijzen?

Ook wil de partij graag weten hoeveel de kosten gaan stijgen voor zwembad de Bronspot en hoe zich dat vertaalt naar exploitatie- en entreeprijzen. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties