Ernstige overlast jongeren in Heilustpark Kerkrade: permanent cameratoezicht

Foto: Gemeente Kerkrade
Gepubliceerd op 23/08/2023 om 09:54
Laatst bewerkt op 23/08/2023 om 10:08

De gemeente Kerkrade gaat per direct cameratoezicht instellen in het Heilustpark,  dat al geruime tijd geteisterd wordt door ernstige overlast door jongeren. Er is al langer sprake van geweldplegingen, intimidatie, roekeloos rijgedrag, het afsteken van vuurwerk en vandalisme.

De camera's hebben zicht op het park en het gebied daaromheen zoals de Anemonenstraat, Aster, Geraniumstraat, Gladiolenstraat, Kampstraat, Lavendel, Lupinestraat, Lupinehof en Papaverplein.

In het Heilustpark, ook wel bekend als Park West, hebben zich volgens de gemeente Kerkrade gedurende geruime tijd incidenten voorgedaan die de openbare orde verstoren en ernstige overlast veroorzaken. "Deze situatie brengt een gevoel van onrust en onveiligheid teweeg in de nabije omgeving. Naast de extra inspanningen van handhaving en politie, wordt cameratoezicht als een noodzakelijke maatregel beschouwd om de overlast aan te pakken," laat de gemeente weten.

Het toezicht heeft tevens een preventieve werking. De camera stelt de betrokken instanties in staat om snel te reageren op lopende incidenten en biedt ook de mogelijkheid om naderhand de gebeurtenissen te analyseren. "Het doel van het cameratoezicht is om de veiligheid te verbeteren en ervoor te zorgen dat iedereen van het park kan genieten", aldus loco-burgemeester Weijers.

Het cameratoezicht zal zes maanden duren. Na drie maanden wordt er een evaluatie gehouden tussen de politie, het openbaar ministerie en de gemeente om te bepalen of cameratoezicht nog steeds noodzakelijk is.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties