Ernstige mishandelingszaak Voerendaal: verdachte is Litouwer Ernestas K.

Track'88
Gepubliceerd op 23/05/2024 om 10:58
Laatst bewerkt op 23/05/2024 om 12:06

De man die in Voerendaal in maart een woning aan de Steinweg wilde binnendringen en daarbij een bewoner ernstig mishandelde, is de uit Litouwen afkomstige Ernestas K.. Dat bevestigt zijn advocaat Gino di Antonio desgevraagd tegenover ZO-NWS.

"De politie heeft altijd gezegd dat mijn cliënt een man zonder vaste woon- of verblijfplaats is, maar dat klopt niet", legt Di Antonio verder uit. "Hij heeft namelijk de Litouwse nationaliteit en had ten tijde van zijn arrestatie een woonadres in Kerkrade." 

De 24-jarige Ernestas K. zit nog altijd in voorlopige hechtenis op verdenking van poging tot doodslag. Hij beroept zich nog steeds tijdens de verhoren op zijn zwijgrecht. De Litouwer wordt op dit moment psychologisch onderzocht, aldus zijn raadsman Di Antonio. 

De in eerste instantie gevluchte verdachte werd in Heerlen op maandag 11 maart opgepakt. Een dag eerder probeerde hij binnen te dringen in de woning aan de Steinweg in Voerendaal. De 53-jarige bewoner vertelde enige tijd geleden tegen ZO-NWS over de aanslag op zijn leven.

Hij brak hierbij zijn kaak en zes ribben. Ook zijn vrouw werd aangevallen. "Ik opende nietsvermoedend de voordeur en werd meteen aangevallen door een onbekende man. Hij begon keihard op mij in te slaan en stak me meerdere malen met een snoeischaar die hij bij zich had", aldus het slachtoffer. 

De Voerendaler leeft sinds die gewelddadige avond "extra voorzichtig". Op 19 juni vindt volgens de advocaat van de verdachte Litouwer een eerste pro-formazitting plaats in deze zaak. Het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke behandeling zal gaan plaatsvinden. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties